Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Pastaların en zahmetsizi : Mozaik Pasta


MALZEMELER


  • 2 paket petit beurre bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz 
YAPILIŞI

   Kendinizi şımartmanın en masum yolu bence Mozaik pastadan geçiyor. Aniden gelen misafire , tatlı krizlerine birebir hem de hiç yağ koymadan , en hafifinden :) Derin bir kapta bisküvileri çok ufaltmadan kırın. Ben petit beurre bisküvi kullandım ama siz istediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz. Sonra süt, kakao ve şekeri biraz ılıyana kadar ısıtıyoruz . Karışımı bisküvilere ilave etmeden iyice soğumasını bekleyin :) Karışımı ısıtmamızın sebebi şekerin sütün içinde çözünmesini sağlamak . Ceviz içlerini de ilave ettikten sonra bisküvileri ezmeden dikkatlice karıştıralım. Karışımı streç folyoya döküp, istediğimiz şekli verelim. Buzluğa kaldırdıktan sonra ortalama 3 , 3.5 saat içerisinde servise hazır. Ben bu tatlının yanına vanilyalı dondurmayı çok yakıştırıyorum .Sizlerde dondurma ya da hindistan cevizi kullanarak isteğinize göre servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar