Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Kendi Küçük Zahmeti Büyük : Fellah Köftesi

MALZEMELER


  • Köftelik Bulgur
  • Domates ve biber salçası
  • Un
  • Sıvı yağ
  • Yumurta
  • Domates
  • Nar ekşisi
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Nane
  • Sarımsak    
YAPILIŞI

İnce bulgur sıcak suda ıslatılıp şişmesi için 20 dk bekletilir.Bekleme süresince kapağı kapalı olmalıdır. Şişen bulgur geniş bir yoğurma tepsisine alınıp içine yumurta, un , kimyon ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Bu işlem bittikten sonra köftenin ele yapışmaması için bir kaba su konulur ve bu su yardımıyla şekil verilir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta köftelerin çok büyük olmaması ve içinin iyi pişmesi için yuvarlandıktan sonra bir miktar içe doğru bastırılmasıdır. Büyük bir tencerede su kaynatılıp içine biraz sıvı yağ ve tuz konulduktan sonra köfteler haşlanmaya bırakılır.Ayrı bir tavada rendelenmiş domates ve sarımsak sotelendikten sonra biber ve domates salçası eklenip iyice kavurulur. Ocağın altını kapattıktan sonra pul biber, karabiber ,tuz ve kimyon eklenip karıştırılır.Haşlanan köfteler servis tabağına alındıktan sonra üzerine bu sos gezdirilir.Tercihen nar ekşisi ve yoğurt ilave ediliebilir. Afiyet Olsun (: NOT : Eğer mutfağa çok yatkın değilseniz, tek başınıza değil sohbeti güzel olan arkadaşlarınızla birlikte yapınız.Böylece daha az yorulup , bir daha yapmak için gerekli enerjiyi kendinizde bulabilirsiniz :))))

Yorumlar

Popüler Yayınlar