Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Farklı bir sunum arayanlara : Patlıcan Kebabı


MALZEMELER
    

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
       Köftesi için :
  • 600 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik 
  • Pul biber
      Sosu için : ,
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su 
  • 1 adet domates 
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI

    Fırın yemeği denilince akla gelen ilk malzemelerden biri olan patlıcan bugün başrolde. Patlıcanın her hali güzel : karnıyarık, patlıcan salatası ve daha onlarca tarif... Bu tarif için ilk önce patlıcanları alacalı soyalım. Derin bir kaba kıyma, kuru soğan, sarımsak ,ince bulgur, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ilave ettikten sonra güzelce yoğuralım. Patlıcanlara bıçakla derin kesikler attıktan sonra içine bu köfte harcından koyalım. Bütün bu işlemi kalan 4 patlıcana uyguladıktan sonra fırın tepsisine koyalım. Patlıcanların ortasına küp küp doğranmış patates , havuç, sivri biber ve kırmızı biberleri koyalım . Fırına atmadan önce de salçayı suda eritelim, 1 domatesi küp küp doğrayıp, tuz ve karabiberle çeşnilendirip patlıcanların üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin ve yemeğimiz servise hazır :) Servis önerisi : Ben bu yemeğin yanına pirinç pilavı ve cacığı çok yakıştırıyorum. Dileyenler bulgur pilavı da yapabilir . Hepinize afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar