Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Kavurmalı Zarifet

MALZEMELER

  • Un
  • Tuz
  • Su
  • Kavurma
  • Kuru Soğan
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt, tereyağı
YAPILIŞI
  
Un, tuz, su bir kaba konulur , hamur iyice kıvam alana kadar yoğurulur.Hazırlanan hamur 2 parçaya ayırılır.Tepsinin altına gelecek olan hamur kapağa ayrılandan biraz daha kalın olur. Bir tavada kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, kavurma ilave edilir ve ocağın altı kapatılır.Biraz ılıdıktan sonra tepsiye yerleştirilen hamurun üstüne hazırlanan harç koyulup kalan hamurla hava almayacak şekilde kapatılır.Hamurun daha güzel pişmesi için kapak kapatıldıktan sonra çatalla delikler açılır.Altı ve üstü iyice kızarana kadar 180 derecede pişirilir. Pişme işlemi bitince üst kapak yuvarlak şekilde kesilerek açılır.İçte kalan kavurmalı harç çatal yardımıyla ince ince çıkarılır.Kapak kısmından elde ettiimiz küçük parçalar da ilave edilir.Üzerinde tercihen sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirilir.Ayranla servis yapılır.Afiyet Olsun


Yorumlar

Popüler Yayınlar