Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Baharın En Kıymetlisi Mantar : SUNG



MALZEMELER


  • Mantar
  • Tereyağ
  • Çökelek
  • Sarımsak

YAPILIŞI

   İyice yıkanıp temizlenen mantarlar kuşbaşı doğranır. Bol tereyağında kısık ateşte kavurulur .Servise hazırlamadan önce servis tabağına sarımsaklı çökelek karışımından bir yatak yapılır ve üzerine  aylarca hasretini çektiğimiz mantarlar ilave edilir . Yılın sadece belli döneminde olan bu muhteşem mantar yemeği Yufka ekmek ve yayık ayranla çok iyi gider . Afiyet Olsun:) Not : Mantar doğadaki en tehlikeli gıda maddelerinden biri olduğu için , kültür mantarı gibi klasik bir tür tüketmiyorsanız bilen birilerinden yardım almanız en doğrusu olur .

Yorumlar

Popüler Yayınlar