Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

KARADENİZ KOKULU HAMSİLİ PİLAV :)



MALZEMELER



  • Hamsi
  • Pirinç
  • Kuru soğan
  • Bulgur
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Limon
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz
YAPILIŞI

Tencereye sıvı yağ ve kuru soğanlar koyulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Ne kadar çok soğan o kadar çok lezzet demektir hamsili pilavda. Pirinç ve bulgur iyice yıkandıktan sonra soğanlara ilave edilip bir müddet beraber kavrulur. Üzerine kaynar su ilave edilip demlenmeye bırakılır.Kılçığı çıkarılmış hamsiler yağlanmış tepsinin ortasından başlanarak , kuyruklar dışa doğru gelecek şekilde dizilir. Hazırladığımız iç harç balıkların üzerine dökülüp açık kalan kısımlar da aynı özenle kapatılır. Üzerine salça su ve yağdan hazırlanan karışım dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişmesi yeterlidir. NOT: Balıklar piştikçe küçüleceğinden balık miktarı bol tutulmalıdır. Yanında bol yeşil bir salatayla hem sağlıklı hem de doyurucu bir akşam yemeği hepinize Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar