Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Annem Usulü Kavurmalı Soğanlı Yoğurt Çorbası


MALZEMELER


  • Yarım kilo yoğurt
  • 6 Su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 kase haşlanmış yarma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr kavurma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
YAPILIŞI

     Bir tencereye yoğurdu , suyu ve 1 adet yumurtayı koyup çırpma teliyle homojen olana kadar iyice çırpıyoruz. Kaynayana kadar başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırıyoruz . Çorbamızın kesilmesini önlemek için bu şart. Kaynamaya yakın içine bir gece önceden ıslatıp , haşladığımız yarma ve nohutu ilave ediyoruz. Kaynayınca ocağın altını kısıp bir müddet özleşmesini bekliyoruz. Çorbamız piştikten sonra ocağın altını kapatıp ayrı bir tavada piyazlık doğradığımız soğanları renkleri dönene kadar tereyağ ile birlikte kavuruyoruz. Kavurmayı da ilave edip karıştırdıktan sonra pul biber ve naneyi de ilave edelim. Çorbamızın üzerine döktükten sonra yemeğimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun :) Ben yöremize uygun olduğu için yarma ile yaptım isteyenler erişte ya da pirinç de koyabilir :) 

Yorumlar