Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Karanfilli Tarçınlı Şeftali Reçeli


MALZEMELER


  • 1 kg şeftali
  • 800 gr toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 adet karanfil 
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2-3 damla limon 
YAPILIŞI
 
   Öncelikle sizleri biraz ihmal ettiğim doğrudur ama kendimi affettirecek bir tarifle karşınızdayım . Geç de olsa güneşi görebildik bu yaz... Yaz olunca malum meyveler, sebzeler her şeyin bol olduğu bir döneme giriyoruz .Ben de fırsat bu fırsat şimdiden başladım kış hazırlığımı yapmaya . Fazla uzatmadan tarife geçiyorum :) 1 kg en tazesinden şeftalilerimizin kabuklarını incecik soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Reçeli yapacağımız tencereyi bir sıra şeftali bir sıra toz şeker olmak üzere malzememiz bitene kadar dolduruyoruz. Vaktiniz varsa bir gece önceden sulanması için bekleyebilirsiniz. Ben tarifi sizlere yetiştirmek için bekletmeden yaptım ama yine de sonuç çok güzel oldu. Ocağa alıp kısık ateşte uzun süre pişirmek bu işin püf noktası ve tabi diğer reçel tariflerden farklı olarak reçelin köpüklenmemesi ve renginin parlak olması için ilave ettiğim tereyağı çok önemli. Reçeli ocağa koyunca 3 adet karanfil ve 2 adet çubuk tarçınla beraber yaklaşık 2 saat kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağını reçel kaynamaya başladığı zaman koyun , köpüklenme hemen kaybolacaktır.Reçel kıvamına geldikten sonra ocağı kapatmadan bir kaç damla da limon suyu ilave edin. Reçel pişerken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin ve karıştırmak için de tahta bir kaşık kullanın. Miktarı az bulduysanız malzemeleri 2 katına çıkararak da tarifi deneyebilirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun :) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar