Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Katkı Maddesi Olmayan Sağlıklı Tavuk Döner



MALZEMELER 


  • 4 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı terayağı (göğüs eti tercih etmezseniz yağ koymayabilirsiniz )
  • 3 adet kuru soğan 
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı ketçap
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz
  • 5 - 6 damla limon suyu
YAPILIŞI 

      Bu sıcak havalarda dışarıda tavuk döner yemeyi kim göze alabilir ki ? İşte bu yüzden en sağlıklı tarif evde pişendir hesabıyla yola koyuldum , sizin için tavuk döner yaptım :) Üstelik dışarı çıkıp yemek daha zahmetli . O kadar kolay bir tarif ki siz düşünün :)

Öncelikle lazım olan büyük boy bir buzdolabı poşeti . Sonrasında içine jülyen doğradığımız tavuğu ve geriye kalan malzemeleri dolduralım. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra malzemeler iç içe geçene kadar iyice sallayalım. Vaktiniz varsa 1 gece önceden , yoksa da 2 saat buzdolabında bekletmeniz yeterlidir. Tavuklar iyice marine olunca karışımı bir fırın poşetine aktarıp 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin . Pişen tavuğumuzu dinlendirdikten yufka ekmeğin içine koyup , yanına kuru soğan ve turşu ilave ederek servis edebilirsiniz . Şimdiden Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar