Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Asme Usulü Pişmeyen Tabanlı Pasta


MALZEMELER

  Tabanı için ;


  • 4 paket istediğiniz bisküvi (ben oreo kullandım )
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için ;

  • 1 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket labne 
  • 1 paket vanilya 
Sosu için ;

  • 1 kutu krema
  • 1 paket bitter çikolata 

YAPILIŞI 

     Misafirlerinize yapıp , gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bir tatlıyla karşınızdayım . İster benim gibi yuvarlak borcamda yapın , isterseniz de kadehte servis edin . Tercih sizin :) Öncelikle favori bisküvinizden 4 paket alıp onları un haline gelene kadar ezin . Daha kalın bir taban istiyorsanız daha fazla da bisküvi kullanabilirsiniz. Un haline getirdiğiniz bisküvinin içine erittiğiniz tereyağını koyup güzelce karıştırın. Tatlıyı yapacağınız kaba döküp elinizle ve ya bir bardak altı yardımıyla iyice sıkıştırın . Kabınızı muhallebiyi yapana kadar buzdolabına kaldırın . Bir tencerede tereyağını eritip un , süt ve toz şekeri ekleyin .Kaynayana kadar güzelce karıştırın . Muhallebiniz kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp labne , krem şanti ve vanilyayı da katıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın ve ılımaya bırakın .Muhallebinizin soğurken üzerinin kabuk bağlamaması için streç filmle kapatabilirsiniz. Bu sırada buzdolabından kabınızı çıkartın ve üzerine ılıyan muhallebiyi ekleyin ve en az 6 saat buzdolabında dinlendirin .
          En güzel kıvama ulaşmak için bu tatlıyı bir gün önceden yapmanız faydalı olacaktır. Tatlıyı servis etmeden önce çikolatalı ganaj yapımı için bir paket kremayı ısıtın . Kesinlikle KAYNATMAMALISINIZ . Isıttığınız kremanın içine istediğiniz çikolatadan bir paket koyun ve ufak parçalara bölüp iyice karıştırın . Hepsi bu kadar :) Dilimlemek istemiyorsanız cam bir kadeh içinde de aynı işlemleri tekrarlayıp tatlınızı yapabilirsiniz. Herkese tatlı yarınlar diliyorum , üşenmeyip yapacak olanlara da şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar