Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Soğuk Çorba


MALZEMELER


  • 2 su bardagı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 bağ ıspanak 
  • Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane 
  • Tuz 

YAPILIŞI

Yazın sıcaklar bastırınca insanın canı hiç bir şey yemek istemiyor malesef. Hal böyle olunca kaybettiğimiz sıvı ve tuz kaybını telafi etmek için sağlıklı ve az yağlı tariflerden faydalanıyoruz. Hem sağlıklı hem de doyurucu olsun diyorsanız sıcak havalarda buz gibi soğuk çorba kadar iyi giden başka bir tarif tanımıyorum . İstediğiniz tüm baklagillerden faydalanabilirsiniz . Ben asurelik bugday ve nohut tercih ettim . Sulandırdığınız yoğurdun icine nohutu ve bugdayı ekleyin . İstege göre haşlanmıs ıspanak , pazı gibi sebzeleri de koyabilirsiniz. Istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz, meze olarak tüketmek isterseniz daha katı da yapabilirsiniz. Son olarak içine zeytinyağı , pul biber, kuru nane , tuz ve ince kıyılmış taze nane de ekleyebilirsiniz. Çok sıcaklarda içine buz küpleri koyup servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar