Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Kahve Kokulu Tiramisu


MALZEMELER

Keki için ; 

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için ;

  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 paket labne 
Islatmak için ;
  • 1,5 - 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı çözünebilir kahve
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için ;
  • Kakao                                           
YAPILIŞI

       Kelime anlamı 'beni neşelendir' olan bu tatlıyı yiyip de mutlu olmamak mümkün değil bence :) Biraz emek isteyen bir tarif ama ilk çatalda karşılığını alabilirsiniz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) Kek için verdiğim malzemeleri normal kek yapar gibi öncesinde yumurta ve şekeri çırpıp daha sonra kalan malzemeleri ilave ediyoruz . Hazırladığımız karışımı 180 derecede pişiriyoruz. Tepsiyi yağlayarak risk almak yerine yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Bu kekten 2 parça elde etmeliyiz ki tiramisumuz 2 katlı olabilsin. Dikdörtgen bir fırın kabında pişirip soğuyana kadar beklediğimiz keki , ortadan ikiye bölelim . İlk katı servis tabağına yerleştirdikten sonra , kahve , şeker ve sütü iyice karıştırıp kekimizi ıslatalım. Daha sonra krema malzemelerini bir tencereye alıp pişene kadar karıştıralım. Krema ile uğraşmak istemeyenler hazır krema kullanabilir. Kremanın altını kapatıp soğuttuktan sonra isteğe göre içine 1 paket labne peyniri de ilave edebilirsiniz. Islattığımız keki kremanın yarısı ile kaplayıp kalan kek parçasını da üzerine koyalım. Tekrar kahve , süt ve şeker karışımı ilave edip kalan kremanın tamamıyla kaplayalım. Tatlımız en az 1 saat dolapta dinlendikten sonra üzerine kakao serpip servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun :)  İyi Hafta Sonları ...

Yorumlar