Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Asme'nin Puf Böreği :)



MALZEMELER


  • 12 adet milföy 
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber 
  • Üzeri için yumurta sarısı  ve çörek otu
YAPILIŞI

    Puf puf böreği hem pratikliği hem de lezzeti açısından sık sık tercih edilen böreklerden . Eğer çalışıyorsanız ya da börek hamurunu kendiniz açabilecek kadar marifetli değilseniz bu tarifi şiddetle öneriyorum . (Ben çalışan ve vakit bulamayan anne kategorisine giriyorum :)) Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz milföy hamurunu alıp içine peynirli , maydanozlu ve pul biberli karışımı ekleyip isteğinize göre şekil verin, ben üçgen olarak kapatmayı tercih ettim . Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye börekleri dizip , üzerine yumurta sarılarını sürelim. İsteğe göre çörek otu ve susam da ekledikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede , üzerileri altın sarısı olarak pişirin . Ben iç harcına peynir koydum ama sizler elinizdeki malzemelere göre isterseniz kıymalı harç ,  isterseniz  patatesli harç da koyarak da yapabilrsiniz . Herkese afiyet olsun :)))


Yorumlar

Popüler Yayınlar