Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Asmenin Ev Yapımı Taze Çökeleği

MALZEMELER  


  • 5 kg süt
  • 2 Yemek kaşığı yoğurt 
YAPILIŞI 

Merhabalar :)) Sizlere köy tadinda çökelek tarifi vereceğim bugün. İstediğiniz miktarda , canınız her istediğinde kolaylıkla çökelek yapabilirsiniz. Öncelikle 5 kg sütü kaynattıktan sonra 2 yemek kasigi yogurtla mayalayip kendi yoğurdunuzu elde edin. Yogurt mayalandıktan sonra ertesi gün koyu ayran kıvamında sulandırdığınız yoğurdu üzerindeki kaymağı aldıktan sonra ocağa koyup hiç karıştırmadan kaynatın. Tortular oluşup , yoğurdunuz kesilince artık süzmeye hazırsınız. İnce bir tülbentte karışımı süzüp asın. Tüm suyu süzüldükten sonra çökeleği bir tabağa alıp içine istediginiz miktarda tereyaği, kaymak, 1 kase yoğurt ve tuz koyabilirsiniz. Gerisi sizin damak tadınıza kalmış. Herkese şimdiden afiyet olsun 😀

Yorumlar

Popüler Yayınlar