Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Her Derde Deva : Zeytinyağlı Enginar


MALZEMELER


  • 5 adet temizlenmiş enginar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 küçük boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
YAPILIŞI

Mevsimini kaçırmadan zeytinyağlıların en sağlıklısı , karaciğer dostu enginar tarifini sizinle paylaşmak istedim . Çocuklara yedirmek için kırk takla attığımız, çorbaların içinde ezerek yedirdiğimiz enginarın en alımlı hali karşınızda... Zeytinyağlı tarifi hem kolay hem de sağlıklı. Ben temizlenmiş enginar aldım ancak siz mevsimi dışında yapacaksanız konserve halini de alabilirsiniz. Madem sağlıklı oluşundan dem vurdum siz yine de konserve yerine tazesini bulmaya çalışın bence ;) Tarife gelirsek öncelikle patates, havuç ve bezelyeyi pişme sırasına göre haşlayalım.  Kuru soğanı hafifçe zeytinyağında kavurduktan sonra üzerine garnitürü ekleyip karıştıralım. Daha sonra bir tencereye dizdiğimiz enginarların üstüne hazırladığımız garnitürü , 1 limonun suyunu , 1 adet kesme şekeri , zeytinyağını, tuzu ve 2 su bardağı kaynar suyu ilave edip kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim . Eğer vaktiniz kısıtlıysa zeytinyağlı enginarımız soğuduğu zaman servise hazır. Bence zeytinyağlılar 1 gece boyunca buzdolabında beklediğinde daha lezzetli oluyor. İşin bu kısmı tamamen size kalmış. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar