Ana içeriğe atla

Nitelikli

Ev Yapımı Peynir ( Peynir Mayası İle )

                  Merhabalar herkese :) Uzun süredir organik beslenelim , organik tarım yapalım ,meyveyi dalından suyu kaynağından içelim derken olay en son peynir yapmaya kadar geldi :) Bu durumdan hiç şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın tabiki . Keşke herkesin elinde olsa da böyle organik beslense. Organik diyince insanın kafasında 'pahalı ' olduğu algısı oluşuyor ne yazıkki ... Ama marketten alacağınız 1 paket peynir min 25 tl den başlarken , daha büyük boyutta ev yapımı peynirin maliyeti çok daha düşük . Üstelik içinde ne olduğunu bilince sofranıza da gönül rahatlığıyla koyuyorsunuz . Fazla uzatmadan tarife geçeyim :) MALZEMELER  6 kg çiğ süt (mutlaka çiğ olmalı pastorize sütte mayalanma gerçekleşmiyor ) 3 kapak peynir mayası (Peynir mayası mikrobiyel olmalı ) Salamura suyu için kaya tuzu  YAPILIŞI   Öncelikle sütümüzü tencereye boşaltırken 2 kere ince bir amerikan beziyle süze...

Çökelekli Sarımsaklı Dersim Mantarı


MALZEMELER


  • 1 kg mantar
  • 1 kase çökelek
  • 3 yemek kaşığı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz 
YAPILIŞI

Bu tarifin olmazsa olmazı ilkbaharın mucizesi olan büyük boyutlardaki Dersim mantarı 😊 İkinci olmazsa olmazı da ev yapımı çökelegimiz. Bu tarifi sizlere geçtimiz günlerde paylaşmıştım. Bize de köyden mantar gelince sizinle paylaşmak istedim 😊 Öncelikle 1 kg ya da istediğiniz miktarda mantarı temizledikten sonra küp küp doğrayın. Tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekene kadar mantarı pişirdikten sonra tereyağı ve tuz ekleyip kavuralım. Ayrı bir kasede sarımsakları ve çökeleği karıştırın. Mantarlar piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı çökeleği gezdirin. İsteyen mantara yumurta da ilave edebilir ama ben bu sade haliyle bile yeterli olduğunu düşünüyorum. Şayet köy mantarı bulamazsanız herhangi bir mantar türüyle de yapabilirsiniz. Ama en lezzetli hali köy mantarıyla yapılanı bence... Herkese afiyet olsun 🤗🤗

Yorumlar

Popüler Yayınlar